zondag 1 december 2013

1e Advent & kerstkoekjes

Ongelooflijk dat het alweer december is.
Vandaag kan de kaars aan voor de eerste advent.


Vorige week kocht ik gingerbreadkruiden (klik)
om de lekkerste kerstkoekjes mee te bakken.
En toen de koekjes dit weekend eenmaal in de oven zaten,
 oh, zo heerlijk die geur!
Lebkuchen, peperkoek, gingerbread
dit kerstkoekje is wereldwijd een traditie.
Het geheim?
De combinatie van kaneel, kruidnagel, gember,
kardemom, nootmuskaat, piment, anijs en koriander.


Je maakt een bakplaat vol koekjes
met deze ingredienten:
115 g boter
115 g bruine suiker
90 g stroop
1 ei
280 g bloem
1 tl bakpoeder
3 tl gingerbreadkruiden

Roer de boter en de suiker los.
voeg de stroop en het ei toe en meng tot een glad beslag.
Doe de droge ingredienten erbij
en maak er een bol deeg van.
Zet 15 minuten in de koelkast.
Rol het deeg uit en steek er vormpjes uit.
Leg op een bakplaat met bakpapier
en zet ze 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Laat de koekjes afkoelen op een rek.


Leuk om er een paar in te pakken en weg te geven!


Heb een mooie start van december!
Volgende week nog meer ideeen voor home made decembercadeautjes.

Foto's House18

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen