zaterdag 1 juni 2013

Meringues

Meringues met een swirl,
die wilde ik graag maken.
Na wat experimenteren is het gelukt.
En het blijkt nog heel simpel te zijn ook!



Wat je nodig hebt voor een bakplaat vol met kleine meringues 
zijn twee eiwitten en 125 g witte basterdsuiker.
Voor de gekleurde swirl heb je vloeibare levensmiddelenkleurstof 
of rode bietensap nodig.

Verwarm de oven voor op 110 graden.
Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom totdat er pieken ontstaan.
Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe.
Doe het mengsel in een spuitzak,
nadat je langs de rand een paar druppels 
gekleurde vloeistof hebt laten lopen.
Spuit dan kleine rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Zet de bakplaat een uur in de oven om de schuimpjes te laten drogen.
Laat ze afkoelen en dan zijn ze klaar om gegeten te worden. 
 
Ik deed de meringues in een puntzakje van wit bakpapier, 
vastgezet met gekleurde masking tape.

Maak er een fijn weekend van!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen