maandag 1 april 2013

Lemon & Oreo cake

Dit frisse taartje met citroensmaak past perfect in het voorjaar.




 
Het recept van de citroentaart met witte oreo's:
Twee bakvormen van 15 cm doorsnee
~ 2 bisuitcakes
~ 2 oreo's met witte chocola
~ lemon curd

Citroencreme:
~ 100 g boter
~ 100 g poedersuiker
~ rasp van een citroen

Geconfijte citroenschijfjes:
een citroen in schijfjes
~ 1 dl water
~ 100 g suiker

Bak de twee kleine cakes van biscuitdeeg volgens de aanwijzingen op het pak.
Mix voor de citroencreme de boter en de suiker met een mixer ruim 5 minuten tot een luchtig mengsel. 
Voeg aan het eind de citroenrasp toe.
Haal de twee cakes uit de vormen.
Smeer op de bovenkant van de een een laag lemon curd en de in stukjes gehakte oreo's.
Smeer op de onderkant van de andere cake een laagje citroencreme.
Leg de twee cakes op elkaar.
Smeer de bovenkant en de zijkant in met de citroencreme.
Snijd een citroen in schijfjes.
 Zet een pan met water en suiker op en breng aan de kook.
Leg de citroenschijfjes er in en laat 10 minuten zachtjes koken.
Leg ze als ze afgekoeld zijn op de taart.
Een heerlijk fris taartje!

Fijne dag verder!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen