zondag 3 februari 2013

Apple crumble

Niets zo lekker als af en toe een warm dessert. Dit weekend maakte ik apple crumble met warme vla.





Voor de apple crumble verwarm je de oven voor op 200ºC. Je schilt de appel en snijdt deze in stukjes. Verdeel over twee ovenvaste, ingevette schaaltjes. Daarna maak je de crumble door alle droge ingrediënten in een kom te mengen met de boter. Met de hand mengen totdat er een kruimelig deeg ontstaat. Dit verdeel je over de ovenschaaltjes en vervolgens gaat het een half uur in de oven.

Voor de wame vla meng je ondertussen 30 gram custard met 30 gram suiker en een scheutje melk tot een glad mengsel.
Je brengt een halve liter melk aan de kook in een pan op het vuur. Goed blijven roeren om aanbranden te voorkomen. Als de melk kookt kan het gas wat lager en schenk je het custardmengsel er bij. Roer een paar minuten totdat het mengsel dikker wordt. Schenk de vla daarna in twee schaaltjes en laat een beetje afkoelen. Om te voorkomen dat zich een vel vormt op de vla, kun je er een stukje plasticfolie overheen doen.
Nu is de crumble tegelijk klaar met de warme vla!

Bon appetit! 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen