zondag 20 januari 2013

Kleintje Monchou

Monchoutaart in de mini-uitvoering. Dat is weer eens wat anders. Ik gebruikte een springvorm van 15 cm doorsnee. Dat is genoeg voor 4 stukjes taart. 
Eenvoudig te maken en erg lekker!





 De houten lepel en vork doopte ik in een potje met schoolbordverf, versierd met een ster is dit het resultaat. Ook een papieren onderzetter kun je heel goed verven met schoolbordverf.


Verkruimel de koeken en voeg er de gesmolten boter aan toe. Goed mengen en dan in de springvorm doen. Even aandrukken met de bolle kant van een lepel. Zet weg in de koelkast. Daarna meng je de monchou met de suiker in een kom. Vervolgens klop je in een andere kom de slagroom of de Klopklop met een mixer. Daarna doe je de inhoud van de twee kommen bij elkaar en meng je alles goed door elkaar.
Tenslotte doe je dit nieuwe mengsel in de springvorm. Strijk het glad, doe de kersenvulling er op en zet minstens twee uur in de koelkast.
En klaar is je Kleintje Monchou.

Fijne zondag verder!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen